Amsterdam met kinderen – een blog vol ideeën

Amsterdam is natuurlijk een superleuke stad voor een dagje uit. Maar niet alleen voor volwassenen, maar ook met kinderen is Amsterdam een perfecte stad om van alles te ondernemen!
Of je nu op zoek bent naar educatieve ervaringen, avontuurlijke uitstapjes of gewoon plezier voor het hele gezin, Amsterdam heeft voor elk wat wils.
In deze blog zullen we enkele populaire attracties en activiteiten bespreken die je kunt ondernemen tijdens een bezoek aan Amsterdam met je kinderen.

Amsterdam met kinderen: een goed idee!

In Amsterdam is op heel veel vlakken iets te doen met kinderen. Niet alleen bezienswaardigheden, maar ook leuke musea zijn er in overvloed. In deze blog hebben we de tips voor Amsterdam met kinderen per categorie op een rijtje gezet, zodat je snel kunt zoeken naar een voor jullie geschikte activiteit.

Amsterdam during daytime
Foto door Jennieramida via Unsplash

1. Interactief en educatief plezier

Amsterdam heeft een grote keuze aan educatieve uitstapjes die ook vaak nog eens interactief zijn. Kinderen kunnen zich hier wel een hele dag vermaken! Hier zijn enkele aanraders:

 1. NEMO Science Museum: NEMO is een interactief wetenschapsmuseum waar kinderen spelenderwijs kunnen leren over wetenschap en technologie. Een van de meest interessante musea voor kinderen van Nederland.
 2. Het Scheepvaartmuseum: Dit museum neemt kinderen mee op een maritiem avontuur door de Nederlandse scheepvaartgeschiedenis. Koop je tickets hier met korting
 3. Artis: Deze historische dierentuin biedt niet alleen een verscheidenheid aan dieren, maar ook een planetarium, een aquarium en een geologisch museum!
amsterdam, nemo, museum
Nemo Amsterdam – foto door Anemone124 via Pixabay

2. Avontuurlijke belevenissen

Als je kinderen van avontuur houden, zijn er in Amsterdam enkele spannende of stoere activiteiten te beleven:

 1. Artis: Ik noem Artis hier even opnieuw. De oudste dierentuin van Nederland heeft namelijk niet alleen een grote verscheidenheid aan dieren, maar ook een vlindertuin en een speeltuin. Voor kinderen die dol zijn op avontuur is dit een heerlijk dagje uit! Koop je tickets hier met korting *
 2. Muiderslot: Dit middeleeuwse kasteel net buiten Amsterdam biedt rondleidingen en interactieve tentoonstellingen die kinderen meenemen naar het verleden. Waan je in de tijd van de ridders!
 3. TunFun: Gevestigd in een voormalige autotunnel, is TunFun een overdekte speeltuin met glijbanen, klimrekken en andere leuke activiteiten. Vooral voor een regenachtige dag is dit een leuk dagje uit.
Amsterdam met kinderen
Het Muiderslot – foto door MrsBrown via Pixabay

3. Buitenactiviteiten en natuur

Amsterdam heeft ook veel buitenactiviteiten en prachtige parken waar kinderen kunnen genieten van de natuur en frisse lucht:

 1. Vondelpark: Dit beroemde stadspark heeft speelplaatsen, grasvelden, fietspaden en zelfs een kinderboerderij. Wil je er tijdens je bezoek aan de hoofdstad even ’tussenuit’ dan zit je in het Vondelpark goed.
 2. Het Amsterdamse Bos: Dit uitgestrekte bosgebied biedt fietspaden, wandelpaden, kanoverhuur en verschillende speelplaatsen.
 3. Nieuwe Meer: Een groot meer net buiten de stad waar gezinnen kunnen zwemmen, picknicken en watersporten beoefenen.
 4. Het Amstelpark: Dit park heeft een grote speeltuin, kinderboerderij, een minigolfbaan en een treintje dat door het park rijdt.
Amsterdam met kinderen
Vondelpark – Foto door Miltiadis Fragkidis via Unsplash

4. Culturele ervaringen

Amsterdam heeft een rijke cultuur en vooral op het gebied van kunst en geschiedenis is er voor kinderen veel te ontdekken. Amsterdam met kinderen is ook het kennismaken met kunst en cultuur!

 1. Het Van Gogh Museum: Dit museum heeft een speciale kinderaudio tour en interactieve workshops voor jonge kunstliefhebbers.
 2. Het Anne Frank Huis: Kinderen kunnen hier meer leren over Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog door middel van een speciale audiotour.
 3. Het Muziekgebouw aan ’t IJ: Dit muziekgebouw organiseert regelmatig concerten en workshops speciaal voor kinderen.

5. Amsterdam met kinderen: wateractiviteiten

Bij Amsterdam denk je natuurlijk ook aan de grachten. Daarom kun je ook dus superleuke wateractiviteiten bij ondernemen!

 1. Rondvaartboot: Maak een ontspannen rondvaart door de grachten van Amsterdam en geniet van het uitzicht op de prachtige historische gebouwen. Dit vind ik persoonlijk wel echt een aanrader als je een dagje naar Amsterdam gaat, zo neem je ook even rust in deze hectische stad en bekijk je de stad vanuit een ander perspectief.
 2. Suppen en kajakken: Huur een supboard of kajak en verken de grachten op een actieve en leuke manier. Dit is perfect voor de sportieve kinderen.
bootje varen grachten
Foto door Wijbe Visser via Openverse

6. Kindertheater en shows

Amsterdam is natuurlijk een stad met een groot cultureel aanbod. Ook voor kinderen zijn er verschillende theaters en shows te vinden.

 1. Kindertheater de Toverkol: Hier kunnen kinderen genieten van speciale kindervoorstellingen, maar je kunt hier ook een kinderfeestje geven, toneelles nemen of op peutersdansles.
 2. De Krakeling: Dit theater is volledig gewijd aan kinder- en jeugdvoorstellingen en biedt een gevarieerd programma voor alle leeftijden.

Ga Amsterdam met kinderen zeker ontdekken!

Met zoveel te bieden is Amsterdam een geweldige bestemming voor gezinnen met kinderen. Of je nu op zoek bent naar educatieve ervaringen, avontuurlijke uitstapjes, buitenactiviteiten, culturele bezienswaardigheden of gewoon lekker eten, Amsterdam heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om te genieten van de unieke sfeer en de prachtige omgeving terwijl je samen met je kinderen de stad verkent.
Wij zijn benieuwd: heb jij nog goede tips voor Amsterdam met kinderen?

Lees ook deze blogs

Uit in Den Haag
Zwolle met kinderen

Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *