Kabouterland Exloo – een dagje tussen kabouters en trollen

Heb jij weleens gehoord van Kabouterland Exloo? In dit Drentse dorpje kun je een heus kabouterland vinden. Zou je hier David de Kabouter kunnen vinden? In dit park kun je kabouters, trollen en echte dieren vinden! Een dagje sprookjesachtig vermaak voor jonge kinderen.

David de Kabouter, trollen, kabouters kabouterbos

Ontdek het magische Kabouterland Exloo

Ellen is hier enkele jaren geleden met haar dochter geweest, toen deze nog in de kleuterleeftijd zat. En ze waren ontzettend enthousiast! In deze blog lees je hun ervaringen.

Al bij de ingang van Kabouterland Exloo voel je dat dit een bijzondere ervaring voor je kinderen gaat worden! In eerste instantie denk je nog dat het iets heel kleins is, maar in feite is Kabouterland Exloo zo goed opgezet dat je er zelfs zou kunnen verdwalen zo groot is het!
Je zou Kabouterland stiekem ook wel ‘kabouter-trollen-dierenland’ kunnen noemen, want die dekt de lading misschien nog wel beter. Maar omdat dat zo’n lange naam is, snap ik dat ze voor Kabouterland zijn gegaan. Kabouters zijn dus niet de enige bewoners die in het kabouterland in Exloo wonen. Al winnen ze wel veruit qua aantallen.
In Kabouterland is enorm veel te doen! Wij gingen hier een aantal jaar geleden naartoe.

Kabouterland Exloo
Kabouterland Exloo

Afdalen in het konijnenhol

Ga je op zoek naar de kabouters, dan start je je speurtocht door af te dalen in het konijnenhol. Want Dolend door een geheimzinnig konijnenhol kun je kabouters van dichtbij bespieden. Hierin loop je langs smalle paadjes en trappetjes en kun je tussendoor het leven van de kabouters en de dieren bespieden. Wandelwagentjes kunnen niet mee naar binnen. Zou je David de Kabouter hier kunnen ontmoeten?

We zien de kabouters baden, werken, eten en spelen. Maar ook samenwerken met de dieren. Er zijn echt tientallen kamertjes om naar binnen te kijken. Op lage hoogte en op hogere hoogte. Er is van alles te zien en kijk ook echt goed naar de details als je voor een raampje naar binnen kijkt.
Alles is tot in de kleinste details uitgewerkt en het is prachtig om te zien! Rien Poortvliet en David de Kabouter fans kunnen hier hun hart ophalen. En een leuk detail: er zijn zelfs kabouters in Egypte die druk aan het werk zijn bij de mummies.

Kabouterland Exloo
Gluren naar de kabouters die aan het badderen zijn…

Een spannende trollengrot

In de trollengrot was het wat lastiger om foto’s te maken. je begeeft je in 1 grote grot waar je ook de stalactieten en stalagmieten en een waterval vindt. Samen met heel veel kleine trollen. Die er niet zo lief uitzien als alle kabouters! Dit is een beetje een spannendere tocht, maar wel heel tof!

Glijbanen en speeltuinen

In Kabouterland Exloo kunnen kinderen kunnen naar hartenlust klimmen en klauteren, fietsen en glijden en overal doorheen klimmen. Er zijn namelijk veel nisjes. Wat dat betreft is Kabouterland heel goed opgezet met een goede afwisseling van concentratie en lekker je energie kwijt kunnen in de speeltuin.
Regent het? Geen probleem! Er is namelijk ook genoeg te klimmen in een binnenruimte met een flinke zand bodem! Kinderen kunnen zich hier heerlijk vermaken.

speeltuin, glijbaan
Kabouterland Exloo
Kabouterland Exloo

Magische stenen

Wist je dat er in Kabouterland Exloo mysterieuze kabouterstenen te vinden zijn? Alleen in Kabouterland kunnen kabouters goed opschieten met trollen. Elke maand als de maan rond is worden er in Kabouterland feesten gehouden. Naast dansen en zingen worden er ook veel verhalen verteld. Tijdens deze avond lichten de magische stenen op, die de route door het bos wijzen. In Kabouterland is het ook echt voor jong en oud geweldig en magisch om rond te lopen. Niet alleen tijdens een volle maan.
In Kabouterland Exloo is trouwens ook het verhaal van de kabouterkoning te vinden!

Dieren in Kabouterland Exloo

Zoals we hierboven al hadden laten doorschemeren, zijn er in Kabouterland ook échte dieren te vinden. Naast kabouters en trollen kun je ook echte levende dieren vinden in Kabouterland. Zo zijn er bijzondere eekhoorns, zoals de rode Amerikaanse Eekhoorn. Ze eten vooral noten en zaden en leven in de bossen van Noord- Amerika. En Dwergeekhoorns, waarvan het vrouwtje wel twee keer per jaar jongen kan krijgen.

Andere dieren die je kunt vinden zijn bijvoorbeeld konijnen, roodwangschildpadden, eenden, groene kikkers, Parma Wallaby ( de kleinste kangaroe soort) en kippen.
Maar er zijn ook dwergotters te vinden ( de kleinste otter ter wereld) De otters mochten wij bovendien ook nog eens aaien en ze zijn dol op de veters van de verzorgster. Er zijn neusberen die normaal in het oerwoud leven. Ook zijn er apen zoals de penseelaap en de doodshoofdaapjes (deze aapjes zijn ook te vinden in Apenheul). We hebben ook nog uilen gezien en heel veel parkieten! Bij de cavia’s, parkieten en Agapornis ( kleinste papegaai) mag je er doorheen lopen. Wat een prachtige kleuren bij elkaar!

Picknicken tussen de kabouters

Echt overal in het park kun je picknicken en zijn er terrasjes en knusse hoekjes om lekker te zitten ontworpen. Ideaal bij grotere kinderen die hun weg hier wel weten zodat ouders lekker kunnen zitten! Je kunt hier dus op je gemak je boterhammen opeten.

Kabouterland Exloo

Kabouterland Exloo: een fantastisch dagje uit voor jonge kinderen

Voor jonge kinderen is Kabouterland Exloo een fantastisch dagje uit! Het speelt perfect in op hun belevingswereld en is niet té groots of spannend. Ze kunnen hier spelen, op avontuur bij de kabouters en trollen én dieren kijken. Bij mooi weer lekker picknicken.
Er is hier zoveel te doen dat je hier wel een dag kunt vermaken!

Kabouterland Exloo

Kabouterland
Zuiderhoofdstraat 11
7875 BW  EXLOO

Ook leuk om je kinderfeestje hier te organiseren

Lees ook deze blogs

Zwolle met kinderen – een blog met de leukste uitstapjes

Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *