Speelpark Oud Valkeveen – een dagje ‘gewoon lekker spelen’

Heb je weleens gehoord van Speelpark Oud Valkeveen? Ellen is hier een aantal jaar geleden geweest, en het is echt een park waar je een dagje ‘gewoon lekker kunt spelen’. Verwacht een plek met leuke kleine attracties en speeltoestellen ook voor jonge kinderen. Hier kun je heel veel ouderwets speelplezier verwachten in een grote speeltuin. Prachtig verstopt tussen groen en water staat dit ruim opgezette park waar je bij mooi weer letterlijk op je blote voeten rond kunt lopen en een heerlijke dag kunt hebben met het hele gezin. 

speelpark oud valkeveen speeltuin voor jonge kinderen

Over Speelpark Oud Valkeveen

Speelpark Oud Valkeveen ligt in een prachtig, bosrijk natuurgebied tussen Huizen en Naarden. Dit speelpark bestaat inmiddels al bijna 100 jaar. Al die tijd is het een paradijs voor kinderen die van ‘gewoon lekker spelen’ houden. Speelpark Oud Valkveen is ruim, overzichtelijk, veilig en kindvriendelijk opgezet.

Zo is er een grote speelweide, een theater, een privé strand aan het Gooimeer en voor de volwassenen voldoende plekken om te genieten van de zon en de natuur.

Ook bij minder mooi weer kun je er spelen, want verschillende attracties zijn overdekt. Denk hierbij aan een prachtige indoor speelhal/ speeltuin van 1500 m2 met de wondere waterwereld en met een echte bioscoop waar grappige tekenfilms worden vertoond. Het park is echt geschikt voor alle leeftijden en speciaal ook voor jonge kinderen, peuters en kleuters!

speelpark oud valkeveen speeltuin voor jonge kinderen

Attracties Speelpark Oud Valkeveen

In Speelpark Oud Valkeveen zijn verschillende leuke attracties. Je kunt in dit park lekker spelen op de speeltoestellen, maar er zijn ook een hoop kleinere attracties. Deze zijn vaak al toegankelijk voor kinderen van 0.95 meter, 1.10 meter en 1.20 meter! In sommige attracties is begeleiding daarbij verplicht, in andere attracties mogen volwassenen juist niet mee.
Hieronder een kleine opsomming van enkele van de attracties, met de ervaringen van Ellen en haar dochter.

Oldtimerbaan

Wij hadden erg veel plezier in de Oldtimerbaan. Dochterlief dacht alleen dat je echt zelf moest sturen en raakte een beetje in paniek omdat ze dacht dat ze het niet kon 😉 Maar ze deed het fantastisch natuurlijk, en wilde vlug nog een rondje. Dit is echt een hele leuke attractie voor de jongere kinderen.

speelpark oud valkeveen speeltuin voor jonge kinderen

Treintje

Het treintje neemt iedereen mee het hele park over. Je kunt vanuit het treintje alle attracties zien en onderweg uitstappen. Het treintje rijdt op wieltjes over een beklinkerde weg en dat hobbelt wel nogal.

Zweefmolen en bijenzweefmolen

Er is een zweefmolen (de Zwierezwaai) en een bijenzweefmolen. De bijenzweefmolen is al geschikt voor jongere kinderen, voor de Zwierezwaai moet je iets groter zijn, omdat dit echt een wat grotere zweefmolen is.

speelpark oud valkeveen speeltuin voor jonge kinderen

Drakenbaan

Een van de nieuwere attracties is de Drakenbaan. Dit is een achtbaan die al geschikt is voor jongere kinderen, vanaf 90 centimeter mag je er namelijk al in en vanaf 1.05 zonder begeleiding. Hoe stoer is dat!

Maar er is in Speelpark Oud Valkeveen zijn er nog veel meer attracties. Zo is er nog een mega glijbaan, een doolhof, botsauto’s, waterfietsen en nog veel meer!

draaimolen

Speeltoestellen bij Speelpark Oud Valkeveen

De slogan van dit park is niet voor niets ‘gewoon lekker spelen’. In het hele park staan ook verschillende speeltoestellen die goed voor kleuters en de oudste kleuters toegankelijk zijn. Zelfs voor jongere kinderen is er echt al heel veel leuks te beleven!

Zandbak klimtoestellen

Vlak bij het theater, in het midden van Speelpark Oud Valkeveen is een zandbak met klimtoestellen te vinden. Vrolijke kleuren en een laag klimtoestel. Ideaal voor de ouders die een peuter of kleuter onder hun hoede hebben, want dit speelt extra veilig!

speeltuin peuters kleuters jonge kinderen

Binnenspeeltuin in Speelpark Oud Valkeveen

Bij slecht weer kunnen de kinderen binnen spelen in deze onderwatergrot, die als naam (W)Onderwaterwereld heeft. Al vond dochterlief het een beetje spannend eruit zien. Ze wilde snel weer naar buiten, wat ik helemaal niet erg vond want het was heerlijk weer tenslotte!

binnenspeeltuin onderwaterwereld

Playmobil speelgoed

Binnen in het restaurant is een grote speelhal voor kinderen waar ze met Playmobil kunnen spelen. Van Playmobil 1-2-3 tot ridder, prinsessen en Egypte. Voor ieder wat wils bij Speelpark Oud Valkeveen!

Stronkeltjes theater

In het centrum van Speelpark Oud Valkeveen staat het theater. Hier wordt bij mooi weer buiten de show, en bij slecht weer binnen de show gehouden. Er worden hier verschillende leuke shows opgevoerd rondom Stronkeltje en Fonkeltje, de mascottes.

speelpark oud valkeveen speeltuin voor jonge kinderen

Miniland in Speelpark Oud Valkeveen, een speeltuin voor jonge kinderen

Speciaal voor baby, dreumes en peuter is er Miniland. Dit terrein is volledig afgesloten, en dat voelt dus wel heel veilig! De toegangsdeur kan alleen open als een volwassene op een hoge knop drukt om de deur te openen. Dit terrein is dus helemaal ‘kids proof’, inclusief schattige Teletubbies heuvels en lage speeltoestellen.

Strand

Speelpark Oud Valkeveen ligt aan het Gooimeer, en beschikt dus over een eigen strand. In de mooie maanden kun je hier veel extra speeltoestellen vinden. Zo is er een dan grote stormbaan voor de wat grotere kinderen en een grote ballenbak en luchtkussen voor de wat kleinere kinderen. Bij het strand is een lifeguard aanwezig.

strand

Horeca en voorzieningen

Bij speelpark Oud Valkeveen kun je natuurlijk ook terecht bij de horeca. Bij lekker weer moet er uiteraard een lekker ijsje gegeten worden! Die kun je op het smulplein kopen net als de glutenvrije patat en mayonaise! En nog veel meer lekkers. In het restaurant kun je terecht voor luxe broodje en verschillende warme en koude dranken.

speelpark oud valkeveen speeltuin voor jonge kinderen

Picknickplekken in Speelpark Oud Valkeveen

Wat wij fijn vonden aan dit park, is dat er echt overal in het park picknicktafels staan. Lekker in het zonnetje, in de schaduw van het bos en in de schaduw van een grote circustent bij het strand. Eigen eten en drinken mag je dan ook gerust meebrengen. Als je je rommel maar wel even netjes in de vele prullenbakken deponeert.

De toiletten zijn schoon en er zijn veel kindertoiletten. De wasbakken zijn laag zodat de kinderen er zelf ook bij kunnen makkelijk. Handig dus als je bij Speelpark Oud Valkeveen met jonge kinderen op bezoek bent!

Bijna overal op het park ligt gras, nepgras en zand waardoor je echt op je blote voeten overal kunt rondlopen. En ook nog eens een pluspunt van dit park: parkeren is gratis! Dit is onder de bomen, waardoor je in een koele auto ’s avonds weer naar huis rijdt.

speelpark oud valkeveen speeltuin voor jonge kinderen

Een ideaal park voor jonge kinderen om lekker te spelen

Ben je dus op zoek naar een leuk park, waar je jonge kinderen gewoon lekker kunnen spelen, dan is Speelpark Oud Valkeveen echt een aanrader. Wij zijn benieuwd: ben jij hier al weleens geweest? Of heb je nog andere tips voor een dagje uit met peuters en kleuters? Laat het hieronder in de reacties dan zeker weten.

Ben je op zoek naar nog meer tips voor een leuk dagje uit? Lees dan zeker ook deze blogs:

Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *