Linnaeushof – een pretpark voor jonge kinderen

De lente is weer aangebroken en daarmee ook de drogere warmere dagen. De periode van het jaar om weer leuke uitstapjes te plannen met je gezin. Samen op pad naar dierentuinen, pretparken en andere uitstapjes. Met jonge kinderen is een bezoek aan bezoek aan Linnaeushof ontzettend leuk. Wij gingen naar Linnaeushof op een helaas regenachtige ochtend, maar gelukkig een droge zonnige middag!

Linnaeushof een pretpark voor jonge kinderen. Europa's grootste speeltuin om met peuter en kleuter naar toe te gaan. Heemstede

Linnaeushof, een leuk dagje uit voor peuters en kleuters

Nadat wij de auto hadden geparkeerd en een lange wandeling door het bos hadden gedaan stonden wij aan de toegangspoort  van “Europa’s grootste speeltuin”. Zo wordt het Linnaeushof vaak ook wel genoemd. En terecht, want met maar liefst ruim 350 speeltoestellen en attracties is er heel veel te doen! Bijna teveel als je kinderen echt alles op een dag willen doen.

Vanaf zo’n beetje 2 jaar is het al leuk vertoeven in het Linnaeushof want er is een hele grote peuter en kleuter speeltuin. Je kunt het Linnaushof dan dus ook wel een pretpark voor jonge kinderen of een pretpark voor peuters en kleuters noemen.

Linnaeushof een pretpark voor jonge kinderen. Europa's grootste speeltuin om met peuter en kleuter naar toe te gaan. Heemstede

Een speeltuin voor peuters en kleuters

Wat zo leuk is aan Linnaeushof, is dat het een park is dat al geschikt is voor jongere kinderen. Er is in Linnaeushof namelijk een speciale peuter- en kleuterspeeltuin. Dit gedeelte staat op een mooi groen terrein voorzien van heel veel bankjes voor de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s om lekker op te zitten. Ondertussen kan je kleine kroost heerlijk spelen, terwijl je ze goed in de gaten kunt houden.
Rondom de peuter- en kleuterspeeltuin rijdt een leuk treintje meerdere keren per dag. Dwars door de wortelberg heen! Voor jonge kinderen een heel avontuur en zo kunnen ze ook goed kijken wat er allemaal te doen is.

Bennie Broek grootste speeltuin Europa

Bennie Broek, de mascotte van Linnaeushof

De speeltuin heeft ook een mascotte, genaamd Bennie Broek. Bennie is sinds de jaren ’90 de mascotte van het pretpark. Hij is geen konijn en geen haas, maar een konaas! Bennie heeft zijn eigen huisje staan in de peuter- en kleuter speelweide.
Als hij niet thuis is, is hij misschien wel in de Wortelberg. Een binnenspeeltuin waar de kleine kinderen leuk kunnen spelen en waar Bennie Broek dagelijks een muzikale show geeft aan de allerkleinste bezoekers.
Bij de ingang/uitgang van het park heeft Bennie ook zijn eigen winkeltje waar je leuke gadgets van het park.

Linnaeushof een pretpark voor jonge kinderen. Europa's grootste speeltuin om met peuter en kleuter naar toe te gaan. Heemstede

Binnenspeeltuin bij Linnaeushof

Naast de Wortelberg waar de jonge kinderen leuk kunnen spelen is er ook nog een andere binnenspeeltuin bij de Linnaeushof. Dit is echt perfect als de weersvoorspellingen wat minder zijn!
In de gezellige overdekte speeltuin zijn kleine botsauto’s, luchtskelters, lachspiegels, grote legoblokken, een speelstraat, schaduwkamer en een speelkasteel. 
Deze binnenspeeltuin is wat meer geschikt voor oudere kinderen, de peuters en kleuters kunnen heerlijk spelen in de Wortelberg.

grote glijbaan grootste speeltuin Europa

Een waterspeeltuin op de warme dagen

Bij Linnaeushof is er op de warme dagen ook een waterspeeltuin geopend. Deze heeft de naam ‘De Oase’.
Je kunt hier niet zwemmen, maar wel heerlijk spetteren in een laagje water. Van alle kanten komt er water: uit pijpen, emmers en of van de glijbaan. Op warme dagen kun je hier heerlijk afkoelen!

Nog veel meer speeltoestellen

In Linnaeushof zijn er ruim 350 speeltoestellen en attracties. Voor oudere kinderen zijn er volop uitdagende attracties, maar ook voor peuters en kleuters is er veel leuks te beleven. Hieronder een kleien opsomming van attracties die je kunt verwachten:

 • Een klimparcours. Dit is een klim- en klautertoestel waarop je een behendigheidsparcours kunt afleggen. Dit klimparcours is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar ook voor volwassenen.
 • De toffe toren: een toren waarin je jezelf tot wel 9 meter hoogte kunt hijsen.
 • Piraten eiland: midden in de waterfietsvijver ligt een heel stoer pirateneiland. Dit eiland is alleen te bereiken via de touwbruggen boven het water.
 • Karten: tegen betaling kun je karten. Deze attractie is alleen geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
 • Superglijbaan: hier kun je op je matje van de glijbaan zoeven.
 • Verkeerstuin: hier kun je oefenen met de verkeersregels op je driewieler. Deze verkeerstuin is speciaal geschikt voor jonge kinderen tot 7 jaar.
 • Trampolines: Linnaeushof heeft 12 trampolines. Hier kun je dus je kunsten op laten zien!
 • Hindernisbaan: een stoere hindernisbaan van wel 20 meter lang. Dit is echt een uitdaging voor de oudere kinderen. Gaat het lukken om de eindstreep te halen?
 • Waterfietsen: op de grote waterplas kun je een rondje maken om het piraten eiland. Dit doe je op een waterfiets, en dit is gewoon in de entreeprijs inbegrepen!
 • Pioniersdorp: Er is een heel Pioniersdorp waar de kinderen heerlijk kunnen klimmen en klauteren. Ook voor kleuters en de oudste peuters is dit al leuk om doorheen te klimmen.
Linnaeushof een pretpark voor jonge kinderen. Europa's grootste speeltuin om met peuter en kleuter naar toe te gaan. Heemstede
 • Kruipspin: Een gigantische kruipspin waar je door heen kunt kruipen. Voor mij een beetje te eng ( ik heb het niet zo op smalle ruimtes), maar voor kinderen vast geweldig!
 • Interactieve speelboog met spelletjes en muziek
 • Kabelbaan
 • Er is zelfs een fitnesskoepel! Dus echt voor iedereen uit het gezin is wat te doen ook voor die grote broers die zich te stoer vinden voor de andere toestellen
 • Luchtskelters
 • Botsauto’s
 • Loopings: een gave overslagschommel waarmee je zo hoog of laag kunt gaan als je zelf wilt. Deze is voor de echte waaghalzen, want je kunt zelfs over de kop gaan!
Europa's grootste speeltuin om met peuter en kleuter naar toe te gaan. Heemstede

Voorzieningen bij Linnaeushof

Als je met (jonge) kinderen een dagje naar Linnaeushof gaat, is het fijn om te weten wat je kunt verwachten. Hier hebben we even wat belangrijke informatie voor je op een rijtje gezet!

Je kunt in Linnaeushof kluisjes huren. Dit is ideaal als je op warme dagen even in de waterspeeltuin wil spelen en je droge kleren en waardevolle spullen even opzij wil zetten. Er zijn niet zo heel veel kluisjes beschikbaar, dus ons advies is om er op tijd bij te zijn.
Door het hele park Linnaeushof staan er genoeg vuilnisbakken. Wat ik heel goed vind is dat ze zijn ingegraven zodat de kleinste kinderen zelf ook hun afval weg kunnen gooien!

Er is in het park een duidelijke bewegwijzering te vinden, zodat je de attracties snel kunt vinden.

Er zijn heel veel picknicktafels aanwezig en bankjes om op te picknicken. Je kunt hier dus gerust je eten van thuis opeten!
Bij het restaurant zijn ook grote tafels, maar hier mag je natuurlijk geen zelf meegebrachte etenswaren nuttigen. Het restaurant zelf ziet er uit als een grote eetschuur, het is niet een hele sfeervolle plek.

Toiletten zijn te vinden in de binnenspeeltuin en in bij de waterspeelplaats.

Er is in Linnaeushof veel rekening gehouden met mindervaliden. Kinderen in een rolstoel kunnen in veel speeltoestellen gewoon meespelen. Er zijn aanpassingen gedaan in de speeltoestellen of speciale speeltoestellen geplaatst.

Linnaeushof een pretpark voor jonge kinderen. Europa's grootste speeltuin om met peuter en kleuter naar toe te gaan. Heemstede

Een heerlijk dagje uit met kinderen

Zoals je wel kunt lezen is Linnaeushof een heerlijk dagje uit. Er is veel te doen in dit pretpark voor jonge kinderen, maar ook voor oudere kinderen.
Ben jij al weleens in Linnaeushof geweest? Koop je toegangskaartje met korting hier

Adres:
Glipperweg 4C
2104 AK Heemstede

Lees ook deze blogs

10 dingen die je nog niet wist over de Efteling

Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *