Escape rooms voor kinderen – een overzicht met de leukste

Escape rooms zijn interactieve avonturenspellen waarbij spelers in een afgesloten kamer worden geplaatst en puzzels en raadsels moeten oplossen om te ontsnappen. Hoewel veel escaperooms ontworpen zijn voor volwassenen, zijn er ook speciale escape rooms die kindvriendelijk zijn en geschikt voor jonge spelers. Ik weet zeker dat veel kinderen al heel enthousiast zijn als ze horen over escaperooms. Mijn dochters geven altijd aan dat ze zelf ook wel heel graag willen! In deze blog hebben we een overzicht gemaakt van de leukste escape rooms voor kinderen.

red escape rooms neon sign escape rooms neonreclame kinderen
Foto door Zachary Keimig via Unsplash

Escape rooms voor kinderen vanaf 6 jaar

Een van de populaire escape rooms voor kinderen in Nederland is “The Great Escape Junior” in Zwolle. Deze escape room is speciaal ontworpen voor kinderen van 8 tot 14 jaar oud. Het biedt een spannende en uitdagende ervaring met leeftijdsgeschikte puzzels en thema’s. Kinderen kunnen hier hun probleemoplossende vaardigheden testen en tegelijkertijd plezier hebben.

In Tilburg is er De Tovertuin (bij de Voltage). Wie zegt dat magische dranken, toversappen en heksenbrouwsels alleen in sprookjes voorkomen die heeft het mis. Maak kennis met De Tovertuin en laat je betoveren. Een escape room voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar. Een volwassene is verplicht.

In de Bubbeljungle in Leiderdorp is er ook een escape room voor kinderen. Duizend bommen en granaten nog eens aan toe, wat is er gebeurd op de Octopoes 777? De Octopoes 777 is namelijk de duikboot van de vriendelijke en beroemde Kapitein Welvaart. Maar nu is er iets verschrikkelijks aan de hand. Een volwassene moet mee, en er kunnen minimaal 5 en maximaal 8 kinderen mee. Geschikt vanaf 6 jaar, hulp van een volwassene mogelijk nodig.

Nog meer escape rooms voor jonge kinderen

Escaperoom Hof te Langelo in Haaksbergen. Bij deze escaperoom spookt het op Hof te Langelo. Boer Henk heeft hulp nodig om deze vloek te verbreken. Deze escaperoom is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar, maar het niveau kan aangepast worden, zodat het ook nog leuk is voor kinderen van 14 jaar.

In Amsterdam is er de Tijdmachine. De Tijdmachine is een escape room voor kinderen vanaf 9 jaar. Een spannende ervaring waarbij je nieuwe ruimtes ontdekt en binnen een uur moet ontsnappen! Je speelt kinder escape room Tijdmachine met minimaal 8 kinderen en maximaal 15 kinderen. Volwassene verplicht aanwezig.

Help boswachter James om het Mysterie van de Boshut in Amersfoort te onrafelen. Een tijdje geleden zijn er in het bos een aantal boshutjes verbrand, op één boshut na. Dat is best wel opvallend en boswachter James wil uitzoeken waarom deze boshut niet in vlammen is opgegaan. Een escape room voor kinderen vanaf 8 jaar, 2 tot 9 kinderen, volwassene verplicht.

Escape Room Kidszoo in Alkmaar. Deze escape room is gevestigd in een overdekte speeltuin en biedt een leuke ervaring voor kinderen vanaf 6 jaar oud. Ontvang steeds een sleutel en open zo alle kisten. Lukt het zo om de code te kraken?

Let’s Rob The Bank is een super leuke en spannende Escape Room voor families met kinderen vanaf 9 jaar. Deze escape room biedt namelijk voldoende uitdaging voor jong en oud! Beschikbaar in locaties van Escaping in Antwerpen, Breda en Utrecht. 2 tot 8 spelers vanaf 9 jaar. Volwassene verplicht.

Daarnaast zijn er ook escape rooms die geschikt zijn voor gemengde leeftijdsgroepen, zodat kinderen samen met hun ouders, broers, zussen of vrienden kunnen spelen. Een voorbeeld hiervan is “Escape Room Kids & Family” in Utrecht. Hier kunnen gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar oud samen genieten van een spannende en uitdagende ervaring.

grey exit sign board on grey pavement escape rooms voor kinderen
Photo by Kev Seto via Unsplash

Escape rooms kinderen 10 – 15 jaar

Sommige escaperooms zijn nog niet geschikt voor hele jonge kinderen, maar eerder voor kinderen vanaf een jaar of 10. Hieronder hebben we een de leukste escape rooms voor kinderen vanaf 10 jaar voor je op een rijtje gezet.

Kids escape tijdreis in Capelle a/d Ijssel is een escape room voor kinderen voor kinderen van 10 tot 14 jaar. In dit verhaal moet je een archeoloog helpen met het vinden van de code van zijn kluis. Deze escaperoom is geschikt voor 4 tot 6 kinderen en een volwassene is verplicht.

Bij Unlock Scheveningen hebben ze escape rooms voor kinderen vanaf 10, 14 en 15 jaar.
In Scheveningen vindt je de volgende spellen:
Voor de Mission Impossible kamer hebben ze een kinderversie gemaakt. Deze is dus anders dan voor volwassenen. De minimale leeftijd voor deze Mission Impossible kamer is 10 jaar oud. Een volwassene moet mee en er kunnen maximaal 10 kinderen mee.
Vanaf 14 jaar is er de Mummy’s Tomb room. Een volwassene moet mee, en er kunnen maximaal 8 kinderen mee.
Vanaf 15 jaar kan je de Pirates of the Northsea room in. Een volwassene hoeft niet mee, en maximaal 8 kinderen.

In Rotterdam is daar een Escape room voor kinderen genaamd Tijdmachine 010. speciaal is ontwikkeld voor kinderen van 10 t/m 15 jaar. De kinderen lossen puzzels op, ontdekken nieuwe ruimtes en hebben in totaal een uur om de tijdmachine te activeren. Een volwassene moet mee en minimaal 8 en maximaal 15 kinderen.

The Temple Challenge escape rooms voor kinderen

Een variant op de escaperoom voor kinderen

Op sommige plekken kun je een variant op de escaperoom doen. Je moet dan niet binnen een uur uit een kamer ontsnappen, maar je gaat door verschillende kamers. In elke kamer moet je raadsels oplossen of spelletjes spelen, en hier dan zoveel mogelijk punten mee halen.

Een hele leuke plek waar je dit kunt doen is de Temple Challenge in Nistelrode. Ik ben hier zelf al meerdere keren geweest met mijn dochters voor hun kinderfeestjes (het is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar), maar dit is ook geschikt voor volwassenen en personeelsuitjes. Lees zeker ook de blog die ik hierover heb geschreven!

escape rooms voor kinderen temple challenge ballen gooien gevangenis
Foto via ‘The Temple Challenge’

Belangrijk om te weten

Het is belangrijk om te vermelden dat kinderen altijd onder begeleiding van volwassenen moeten spelen. Escape rooms voor kinderen zijn ontworpen met veiligheid en kindvriendelijkheid in gedachten, maar toezicht van volwassenen is nog steeds nodig om ervoor te zorgen dat kinderen zich comfortabel voelen en geen gevaarlijke situaties ontstaan. Ook kunnen ze vaak nog nét even dat extra duwtje of beetje hulp gebruiken.

Escape rooms voor kinderen bieden een geweldige gelegenheid voor gezinnen om samen quality time door te brengen en tegelijkertijd problemen op te lossen en teamwork te bevorderen. Het is een leuke en uitdagende activiteit die de fantasie, creativiteit en cognitieve vaardigheden van kinderen stimuleert.

Dus, als je op zoek bent naar een spannend avontuur voor kinderen in Nederland, overweeg dan zeker een bezoek aan een kindvriendelijke escape room. Het zal een ervaring zijn die ze niet snel zullen vergeten!

Kijk ook eens bij deze spellen als je thuis ook een escaperoom spel wil spelen met je kids:
Ook thuis een escaperoom spelen met je kids? *

betreden mijn op eigen risico doodskop
Foto via ‘The Temple Challenge

Lees ook deze blogs

footer 4
Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *