Burgers Zoo: in één dag de wereld rond

Soms droom ik weleens van een wereldreis. Veel prachtige landschappen ontdekken en de natuur en bijzondere diersoorten in het echt zien. Maar qua budget zit een wereldreis er voorlopig zeker nog even niet in….. Maar toch is er een manier om veel verschillende natuurgebieden te ontdekken, en dat kan zelfs in één dag! In Burgers Zoo in Arnhem kun je namelijk in één dag de wereld rondreizen en heel veel verschillende diersoorten ontdekken.

Burgers Zoo mangrove aquarium kind bij water vissen kijken

In Burgers Zoo maak je een wereldreis in Nederland

Ik lees heel graag informatieve boeken over allerlei diersoorten. Ik kan erg genieten van leuke weetjes over dieren en blijf me verbazen over hoe geweldig de natuur is. Daarom kan ik ook echt genieten van dierentuinen. Ik kan dan echt helemaal opgaan in de dieren die er te vinden zijn. In Burgers Zoo maak je echt een soort wereldreis. Je kan er dieren vinden van over de hele wereld. Denk bijvoorbeeld aan leeuwen, tijgers, olifanten en chimpansees, maar ook minder bekende diersoorten zoals de luipaardhaai, een koraalduivel en een kleinklauwotter.

Een dierentuin die enorm geschikt is voor slecht weer

In de herfst heb je soms hele mooie dagen. Perfect weer om er dan lekker op uit te gaan. Maar vaak wil je ook een dagje uit, ook al is het weer wat slechter. Toen wij gingen, regende het ’s ochtends pijpenstelen. Normaal gesproken zie je dan je dagje uit letterlijk in het water vallen, maar bij Burgers Zoo is er dan geen enkel probleem! Er zijn namelijk 4 overdekte ecodisplays: dit zijn 4 grote hallen, waar de dieren in hun natuurlijke leefomgeving te vinden zijn. In die hallen loop je dus echt tussen de dieren door, sommige dieren lopen zelfs los! Ook is er nog een overdekte binnenspeeltuin, zodat de kinderen ook bij slecht weer heerlijk kunnen spelen.
Gelukkig klaarde het op de dag dat wij er waren na een paar uurtjes weer op, dus hebben we de middag doorgebracht in het buitengedeelte van het park.

7 verschillende ecodisplays in Burgers Zoo

Het meest bijzondere aan Burgers Zoo zijn de grote hallen, waar je je dus echt even in een andere wereld waant. Deze hallen worden zogenaamde ‘ecodisplays’ genoemd, een nabootsing van een ecosysteem, waarbij de nadruk ligt op de beleving voor de bezoeker.
Zo kun je door de woestijn wandelen in de bush, diep de zee in duiken in de ocean of op avontuur in de jungle in Burgers’ bush. Burgers’ bush is de eerste hal die het park heeft aangelegd. In 1988 is de bush geopend. Als je oude foto’s terug ziet, zie je dat de beplanting toen nog heel laag was, waardoor de hal redelijk kaal oogde. Nu is de hal echt helemaal overdekt met tropische planten. Leuk om te zien dat zo’n ecosysteem zich dus in de loop der jaren blijft ontwikkelen!
Naast de bush kun je ook de hallen ocean, desert en mangrove vinden. In het buitengedeelte zijn de ecosdisplays rimba, safari en het park te vinden.

meisje in jungle bush oerwoud tropische planten

De mangrove in Burgers Zoo

De bush was de eerste hal die in Burgers Zoo gemaakt werd. De laatste hal die gerealiseerd werd is de mangrove. Deze werd in 2017 geopend. Dit ecodisplay is geïnspireerd op een natuurgebied in Belize. Ik was nog nooit in deze hal geweest, en was enorm verrast toen ik daar binnen kwam. Wat een ontzettend gave hal is dit zeg! Bij binnenkomst vielen meteen de vele kleurige vlinders op. In de hal zitten in totaal 20 verschillende vlindersoorten, bij elkaar wel duizenden!
Verder kun je daar nog meer bijzondere dieren vinden, zoals zeekoeien, die daar heel veel leefruimte hebben. En je kunt ze zelfs onder water observeren. Maar het allertofste van deze hal vonden wij de grote groep wenkkrabben. Daar hebben we echt heel lang staan kijken! De mannetjes met hun grote schaar, die de hele tijd naar de vrouwtjes staan te zwaaien zijn erg grappig om te zien.

Speelgelegenheden voor kinderen

Voor de kinderen is er in Burgers Zoo ook enorm veel te zien en te beleven! Natuurlijk zijn de dieren al heel leuk, maar kinderen kunnen ook volop bewegen. Denk maar eens aan de bush, waar kinderen over speciale ontdekpaden kunnen gaan op speurtocht in de jungle. Ook zijn er verschillende mooie speeltuinen. Een enorm grote speeltuin, vlak bij de ingang, maar ook bijvoorbeeld een fijne binnenspeeltuin. Daar kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven, terwijl ouders onder het genot van een kopje koffie even kunnen toekijken. Wij hebben in ieder geval een hele fijne dag gehad in deze ontzettend mooie dierentuin. En ik kan Burgers Zoo echt een aanrader noemen om een dagje naar toe te gaan, het hele jaar door!

speeltuin binnenspeeltuin

Handige informatie Burgers Zoo

Burgers Zoo is het hele jaar door geopend. Ook op de feestdagen dus.

Het adres is Antoon van Hooffplein 1 6816 SH Arnhem. Er is een groot parkeerterrein naast het park, parkeren kost €7,50.

Reserveer van te voren je kaartje op de website

Lees ook deze blogs over dierenparken

Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *