Safaripark Beekse Bergen – een safari in Nederland

Op een koude en ietwat regenachtige dag in het voorjaar brachten wij een bezoek aan Safaripark Beekse Bergen. Een dierentuin, waar je gewoon in Nederland op safari kan. Met de auto, boot, bus óf gewoon wandelend tussen de dieren door. In Brabant kun je zo gewoon de Big Five spotten! In deze blog lees je onze ervaringen.

Safaripark Beekse Bergen
Foto door Arend via Openverse.

Een dagje wilde dieren spotten in Safaripark Beekse Bergen

Wij houden met ons gezin van een bezoek aan dierentuinen. Maar Safaripark Beekse Bergen is wel echt anders dan andere dierentuinen. Hier hebben de dieren namelijk ontzettend veel ruimte, en kunnen ze zich zo natuurlijk mogelijk gedragen. Voor de dieren is dit natuurlijk ontzettend prettig. Als bezoeker moet je wat verder lopen, maar dat is handig opgelost, doordat je ook een stuk met de boot of bus kunt gaan. En zo kijk je vanuit een totaal andere hoek naar deze dieren!

Safaripark Beekse Bergen

Welke dieren kun je vinden in Safaripark Beekse Bergen?

In Safaripark Beekse Bergen kun je heel veel verschillende dieren vinden. Natuurlijk kun je hier de ‘Big Five’ spotten:

  • Leeuw
  • Panter
  • Olifant
  • Neushoorn
  • Kaapse buffel

Wat echt fantastisch is, is dat er pas 3 baby olifantjes zijn geboren. En dit is zo schattig om te zien, je kunt hier echt wel uren blijven kijken! Maar er is nog veel meer te zien. Een paar van mijn persoonlijke favorieten: de gorilla’s, hyena’s, krokodil, lippenbeer, nijlpaard, rode panda en de zeearend. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer dieren te bewonderen!

Safaripark Beekse Bergen

Starten met de wandelsafari

Als je het park binnenkomt, is het handig om te weten dat er verschillende manieren zijn om je door het park te begeven. Maak dus vooraf zeker even een plan hoe je je dag in zou willen delen. Wij hebben ervoor gekozen om te starten met de wandelsafari. Als je de borden volgt, maak je linksom een rondje. Je ziet dan eigenlijk al vrij snel in het begin verschillende diersoorten. Als je dan achteraan in het park aankomt op het Kongoplein, kun je ervoor kiezen om vanaf daar de andere helft van de route bijvoorbeeld met de boot of met de bus te maken.

Een vervolg met de boot

Na een tussenstop op het Kongoplein, waar je even iets te eten of drinken kunt pakken, zijn we vervolgens met de boot weer terug gegaan. Als je aan boord stapt van de safariboot, spot je samen met de ranger de dieren langs de oever. De ranger zal ook allerlei leuke weetjes delen! Je kunt dus bij het Kongoplein opstappen aan de achterzijde van het park, of juist vooraan het park bij het Safariplein. De boot gaat meerdere keren per dag, de vertrektijden kun je bij het opstappunt zien, of via de app. Een tochtje met de boot duurt ongeveer 30 minuten. Toen wij op de boot zaten, was het al bijna sluitingstijd. Het leek wel alsof de dieren ook al naar huis waren (of het lag aan het slechte weer), want de dieren waren niet zo heel goed te zien.

bootsafari

Een bussafari of roofvogelsafari

Je kunt er ook nog voor kiezen om een bussafari te maken. Je gaat dan ook samen met een ranger in een bus op ontdekkingstocht. Een ritje met de bus duurt zo’n 45 minuten. Maar let op: een bussafari is niet het hele jaar mogelijk. Dit kan alleen van 1 oktober t/m 31 maart.
Wat ook een ontzettend leuke activiteit is, is de roofvogelsafari. Zorg dat je op tijd bent, want als de show start sluiten de poorten en kun je niet meer naar binnen. Als je dus roofvogels in actie wil zien, is dit een echte aanrader. De valkenier leert je de vogels aan de hand van interessante weetjes écht kennen.

Op autosafari Beekse Bergen

Zeg je safari, dan denk je natuurlijk meteen aan een rondrit met eigen auto. Hier staat Safaripark Beekse Bergen natuurlijk om bekend, al vanuit lang geleden. En nog steeds kun je met je auto op safari door het park. Je volgt dan de route, en komt verschillende dieren ‘in het wild’ tegen. Wil je doorrijden, dan rijd je op de rechterstrook, wil je even op je gemak kijken naar de dieren, parkeer je auto dan op de linkerstrook. Als je start met de autosafari krijg je een handige flyer met daarop de slogan: ‘links is staan, rechts is gaan’. Maar dat ging nog niet bij iedereen helemaal goed, als er namelijk dieren te zien waren aan de rechterzijde, gingen mensen aan die kant parkeren. Gelukkig was het bij ons vrij rustig met de autosafari, dus je voelde je helemaal niet vervelend als je langer bleef wachten om te kijken. We hadden een pasgeboren hertje gezien, en dat was toch wel heel erg schattig! Helaas regende het flink op het moment van de autosafari, dus veel dieren lieten zich echt niet zien. Waarschijnlijk zaten die al lang en droog in hun binnenverblijf. Helaas hebben we op deze route de leeuwen, giraffen en buffels moeten missen. Gelukkig hebben we ze via de wandelroute wel kunnen zien!

Safaripark Beekse Bergen
Safaripark Beekse Bergen

Een compleet park

Wat ik heel leuk vind om te zien, is dat je je in Safaripark Beekse Bergen wel echt een hele dag kunt vermaken. Wij waren er nu alleen de middag, en eerlijk gezegd is dat gewoon te kort om alles goed te kunnen zien en doen. Sommige stukken hebben we overgeslagen vanwege tijdgebrek. Ook hebben de kinderen maar heel kort gespeeld in de speeltuintjes. En dat is eigenlijk zonde, want er zitten echt wel een aantal hele leuke speeltuinen in het park. Vooral bij de ingang van het park bij het Safariplein en achteraan in het park bij het Kongoplein zitten 2 superleuke speeltuinen, waar kinderen zich echt wel een tijdje kunnen vermaken. En als ouder kun je daar dan ook lekker even zitten en wat eten of drinken.

Wij hebben een superleuke dag gehad in Safaripark Beekse Bergen. Wel moet ik zeggen dat het park echt een stuk leuker is als je lekker weer hebt. Wij hadden op het eind echt wel even flink regen, en dan laten de dieren zich niet zo goed zien. In het park is er ook nauwelijks iets overdekt, dus als je een hele dag regen hebt, dan is het denk ik echt wel wat minder leuk.
Ben je op zoek naar een dierenpark waar dieren echt veel ruimte hebben en ook beter hun natuurlijke gedrag kunnen laten zien, dan moet je zeker naar dit dierenpark gaan!

Safaripark Beekse Bergen

Wil je nog meer lezen over leuke dagjes uit?

Lees dan zeker ook deze blogs:

footer 2
Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *