Walibi attracties en achtbanen – een heerlijk pretpark!

We hebben het in ons gezin al heel veel pretparken bezocht. We durven onszelf wel met recht echte pretparkliefhebbers te noemen! Alleen had ik met mijn kinderen nog nooit een bezoekje gebracht aan Walibi Holland. Dat had eigenlijk meerdere redenen. Toch zijn we vorig jaar weer een keer naar Walibi gegaan, omdat we toch wel benieuwd waren naar de Walibi attracties en achtbanen in het park. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan zeker deze blog!

walibi attracties

Walibi: een park met veel attracties en achtbanen

Echt heel veel jaren geleden ben ik ooit 2x in Walibi Holland geweest (wellicht had het park toen zelfs nog een andere naam). Maar na beide keren hadden we toch een beetje het gevoel dat dit toch niet hét pretpark voor ons was. De eerste keer was ik zelf begin 20, en ging ik samen met mijn man (toen nog mijn vriend) en nog 2 vrienden. Maar wat een domper: met zijn lengte (hij is langer dan 2 meter), mocht hij echt nauwelijks in de achtbanen. Voor de meeste achtbanen was hij te lang, en dus heeft hij bijna de hele dag aan de kant op ons zitten wachten in het pretpark in Biddinghuizen. Soms kwamen we er pas achter als hij aan de beurt was. Voor hem was dit dus een reden om nooit meer naar dit park te gaan.

Een aantal jaar later ben ik samen met mijn zus naar de Walibi Fright Nights gegaan. We voelden ons daar toen echt wel een stuk ouder dan de gemiddelde bezoeker. Het was er druk (veel te druk), en de sfeer was naarmate de avond vorderde niet meer gezellig.
Daarom ben ik de jaren daarna niet meer naar dit park geweest. Maar de attracties in Walibi waren wel héél leuk, dus ik dacht dat mijn eigen dochters dit park vast wel zouden willen bezoeken.

walibi attracties

Met opa naar het pretpark in Biddinghuizen

Dat was dus de reden dat ik toch weer kaartjes voor Walibi Holland had gekocht. Mijn man zou niet meegaan, hij zag het niet zitten om maar in zo weinig attracties te kunnen. Ik zou met het Hemelvaartsweekend dus samen met mijn 2 meiden gaan. Toen kwam er ineens een kinderfeestje tussendoor voor mijn jongste dochter en hadden we dus een kaartje over. We hadden het idee dat opa zich ook wel zou kunnen vermaken in Walibi, dus daarom werd opa gebeld. En hij reageerde heel enthousiast! Samen met mijn dochter van 11 en opa zijn we dus naar dit pretpark vol achtbanen gegaan. Gelukkig maar dat opa heel stoer is en in heel veel spannende Walibi attracties durft. Al was hij die dag waarschijnlijk wel één van de oudste bezoekers in dit pretpark….

sombrero kermis

Achtbanen Walibi

Want je merkt aan alles dat Walibi Holland is ingericht op jeugdige bezoekers, vooral in de tienerleeftijd. De slogan is dan ook niet voor niets ‘hard gaan’. De attracties zijn stoer, snel en allemaal voorzien van lekkere muziek. Er zijn wel attracties in Walibi voor jongere kinderen, maar het merendeel van de attracties is ontzettend leuk voor de tieners. Waar zij zich soms echt te oud voelen in andere attractieparken, komen ze in Walibi volop aan hun trekken. Er zijn namelijk heel veel achtbanen in het park te vinden? Hoeveel achtbanen zijn er in Walibi Holland dan te vinden?

achtbaan

In Walibi zijn er wel 8 verschillende achtbanen te vinden:

  • Eat my dust: een achtbaan voor de jongere kinderen, pas sinds vorig jaar geopend. Je rijdt op een stoere quad en dit is echt een leuke ‘beginnersachtbaan’.
  • Drako: ook dit is een achtbaan voor jongere kinderen, waar je al vanaf 90 centimeter lengte in mag.
  • Untamed: een houten achtbaan, geschikt voor kinderen vanaf 120 centimeter.
  • Speed of sound: deze achtbaan is ook geschikt voor kinderen vanaf 120 centimeter. Echt een hele toffe, bijzondere achtbaan. Je wordt eerst achterwaarts omhoog getrokken met het karretje. Vervolgens leg je de rit af, deze heeft ook loopings en inversies. Maar dan stopt de baan, en leg je de rit nogmaals af, maar dan achterstevoren.
  • XPress Platform 13: deze achtbaan lanceert je in 2,8 seconden van 0 naar 90 kilometer per uur. De hoge G-krachten zijn kenmerkend voor deze achtbaan.
  • Goliath: ga je naar Walibi Holland, dan mag je de Goliath niet overslaan! Dit is de langste achtbaan van Europa en deze achtbaan heeft een topsnelheid van 106 kilometer per uur! Deze achtbaan gaat niet over de kop, maar is wel ontzettend spectaculair!
  • Lost Gravity: deze achtbaan hebben wij door drukte helaas overgeslagen, maar deze zag er echt ontzettend tof uit! De karretjes zijn opvallend en in deze achtbaan voel je je op sommige momenten zelfs gewichtsloos!
  • Condor: deze achtbaan is geschikt voor mensen vanaf 140 cm. Het is een hangende achtbaan, dat wil zeggen dat je benen uit het karretje bungelen. Je gaat maar liefst 5 keer over de kop, en moet wel tegen een stootje kunnen, omdat de achtbaan behoorlijk wild is!
Walibi attracties

Nog meer Walibi attracties

Hoewel je bij Walibi Holland meteen aan achtbanen denkt, heeft dit pretpark nog veel meer attracties. Zeker nog een hele hoop stoere attracties, zoals de Blast (zo’n heftige schommelbank die héél vaak over de kop gaat), een vrije val, een ronddraaiend wiel waarbij je ondersteboven draait (zoals een centrifuge) en de Tomahawk. Er zijn waterattracties, zoals een boomstam wildwaterbaan, een wildwaterbaan met ronde bootjes én een splash battle. Deze Walibi waterattracties zijn ook echt superleuk op een warme dag.
Hoeveel attracties heeft Walibi eigenlijk? Als ik op de site kijk, zie ik dat Walibi meer dan 30 verschillende attracties heeft. En dit is echt niet alleen voor de stoere achtbaanliefhebbers.
Ook voor jongere kinderen zijn er wel wat leuke Walibi attracties. Zo is er sinds vorig jaar een speciaal nieuw themagebied geopend, met een aantal attracties voor de jongere kinderen. Toch denk ik dat Walibi een park is dat vooral enorm geschikt is voor tieners én durfallen. Die kunnen hier echt hun hart ophalen!

uitzicht vanaf het reuzenrad

Hoe zit het met de drukte in Walibi?

Misschien ben je ook wel benieuwd naar de drukte bij Walibi. Wij waren er denk ik op een ontzettend drukke dag. We waren er in het Hemelvaartsweekend, en op deze drukte is de aanvoerroute van het park niet berekend. We hebben er daarom ook 40 minuten over gedaan om de parkeerplaats op te kunnen komen. Dat kon in onze ogen wel wat efficiënter, ook omdat de parkeerwachten op de parkeerplaats wisselende aanwijzingen gaven, waardoor mensen kriskras de parkeerplaats over gingen en zo ook veel plekjes open lieten. De toiletruimte op de parkeerplaats was ook niet berekend op deze drukte, daardoor was er ’s ochtends vroeg al in geen enkele wc meer toiletpapier én was er één wc compleet verstopt.

Helaas hebben wij die dag door grote drukte niet alle achtbanen kunnen doen (veel achtbanen hadden een wachttijd van 60 minuten). Dat was de reden dat mijn dochter vond dat we zeker nog een keer terug moesten gaan!
Maar ik denk dat als je op een wat rustigere dag komt, dit echt een perfect pretpark is. Alles ligt dicht bij elkaar en je kunt je hier zeker wel een volle dag vermaken.

Wat is onze mening over Walibi?

Laat ik eerlijk zijn: voordat wij een bezoekje gingen brengen aan Walibi Holland lagen de verwachtingen niet echt heel hoog. Dit kwam vooral door onze ervaringen uit het verleden. En ik moet erbij zeggen, dat wij natuurlijk wel ontzettend verwend zijn de afgelopen jaren met de attractieparken die we al eerder hebben bezocht. We bezoeken veel pretparken, en dan ga je dingen toch met elkaar vergelijken. Alleen al in het afgelopen jaar zijn wij bijvoorbeeld naar Europa-Park, Disneyland Paris, de Efteling, Toverland én Bobbejaanland geweest.
Ondanks de drukte zijn we ontzettend positief over het park. De Walibi achtbanen zijn ontzettend tof, ga je voor een dagje achtbanen, dan zit je hier zeker goed.

waterattractie

Toffe attracties Walibi én aardige medewerkers

Wat zijn de attracties in Walibi Holland leuk! Ben je gek op wilde, stoere attracties, dan kom je hier echt volop aan je trekken! Zeker als je 140 centimeter of groter bent, want dan mag je echt overal in. De achtbanen zijn stuk voor stuk tof én heel afwisselend.
Wat ik ook heel opvallend vond, was dat de medewerkers echt heel vriendelijk waren. Dat mag zeker ook wel gezegd worden! Wanneer een attractie een storing of mankement had, werd dit vriendelijk uitgelegd. Ook had mijn dochter eerst met opa in de botsauto’s gezeten, en ging ze daarna nog alleen. Maar toen er nog één plekje over was, riep de medewerker opa erbij, zodat hij het laatste plekje kon bemachtigen. Superleuk! Ondanks de drukte hebben wij dus een fantastische dag gehad, en zouden we Walibi Holland dus zeker aanraden!

kasteel
walibi attracties

Walibi Holland
Spijkweg 30
8256 RJ Biddinghuizen

Lees ook deze blogs over pretparken:

Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *