Corpus Leiden – een museum over het menselijk lichaam

Voor een interessante en leerzame ervaring over het menselijk lichaam ben je bij Corpus Reis door de Mens aan het juiste adres. Dit unieke uitje in Oegstgeest (bij Leiden) biedt letterlijk een reis door een enorm lichaam. Van buitenaf gezien is het gebouw wel 30 meter hoog! Van knie tot kruin maak je een reis door lichaamsdelen en langs organen. Hierbij een beschrijving van onze ervaring. Met aanvullende tips om het uitje in dit menselijk lichaam museum nog leuker te maken!

Corpus Leiden - een museum over het menselijk lichaam
Afbeelding via Corpus

In welk museum kan je een reis door de mens maken?

Wil jij een reis door de mens maken dan ben je bij Corpus Leiden langs de A44 dus aan het goede adres. Iedereen kent het als Leiden, maar stiekem is het officieel in Oegsgeest. Parkeren kan onder het museum . Let er wel op dat je van tevoren een tijdslot moet reserveren. Dit heeft te maken met je reis door de mens waar een bepaald aantal zitplekken voor is.

Corpus Leiden - een museum over het menselijk lichaam
Foto via Corpus

Het menselijk lichaam museum

De reis start bij de knie van het menselijk lichaam. In een beperkte groepsgrootte start je op een vaste gereserveerde tijd met je reis. Met een roltrap word je omhoog gebracht, waarna een tocht volgt langs lichaamsdelen en organen. Wat gebeurt er in je lichaam als je beweegt? Hoe werken de longen eigenlijk? En wat regelen onze hersenen allemaal? Het wordt allemaal in beeld gebracht waarbij al je zintuigen volop geprikkeld worden. Eén van de toppers volgens de kinderen is de bouncende tong. Dus er is ook nog wat fysieke activiteit als je een reis door de mens maakt!

interactief museum reis door lichaam
Foto via Corpus

Gezondheid als thema – Corpus reis door de mens

Veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven. Dat is het motto van Corpus. En aangezien kinderen tegenwoordig steeds minder bewegen, is het des te belangrijker dat hier educatie over wordt gegeven.

Corpus Reis door de Mens.

In Corpus beleef je in 55 minuten een spectaculaire ‘reis door de mens’. Dat is uniek in Nederland, zelfs in de hele wereld. Nergens anders krijg je zo’n bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens. Je leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden.

Interactief gedeelte Corpus Leiden

Na de reis door het lichaam volgt een interactief gedeelte waarbij je op eigen tempo verder loopt door het gebouw. Kinderen kunnen volop zelf aan de slag. Ze kunnen leuke testjes doen en uitdagende games spelen. Hierbij leren ze van alles over het lichaam, de zintuigen en gezondheid. Zo kun je uitvinden of je een beetje gezond eet op een dag en hoe je bloedvaten werken. Verdeeld over meerdere verdiepingen is het ruim opgezet en steeds weer verrassend.

Foto via Corpus Leiden - een museum over het menselijk lichaam
Reis door de darmen – foto via Corpus

Een reis door de mens maken

Van een uitleg over de voortplantingsorganen tot de indrukwekkende werking van de darmen. Het is heel bijzonder dat het zo visueel en groots wordt uitgebeeld. Op een leuke en speelse wijze wordt uitleg gegeven over wat er in je lichaam allemaal gebeurt. Voor kinderen in de leeftijd tussen 8 en 12 jaar een aanrader om te ondernemen als uitstapje.
De gemiddelde duur van het totale bezoek is zo’n 2,5 uur. Minimum leeftijd 6 jaar.

Bereikbaarheid:
Corpus ligt aan de A44 ter hoogte van Leiden (afrit 8)
Willem Einthovenstraat 1
2342 BH Oegstgeest

Zie de website van Corpus voor informatie over reserveren en openingstijden.

Corpus Leiden - een museum over het menselijk lichaam

Tips om je uitje naar Corpus nog leuker te maken

Hotel:
Combineer je bezoek aan Corpus met een overnachting in het naastgelegen hotel Hilton Garden Inn Leiden. Ideaal om ’s ochtends de deur uit te stappen van het hotel en direct van start te kunnen met je bezoek aan Corpus. Een mooi hotel, met vriendelijke personeel en een heerlijk ontbijtbuffet. Leuk om als uitstapje te geven voor een verjaardag, of in een schoolvakantie te plannen. Er zijn familiekamers beschikbaar, wat garant staat voor een leuke beleving voor het hele gezin!
Hilton Garden Inn Leiden – Modern Comfortabel Stadshotel

Spellen en boeken bij een reis door de mens maken:
Er zijn allerlei leuke spellen en boeken te vinden over het menselijk lichaam. Ontzettend leerzaam voor kinderen! In de shop van Corpus hebben ze een uitgebreide selectie van spellen en boeken in het thema gezondheid en het menselijk lichaam. Maar ook fijne boeken voor de mama’s over bijvoorbeeld lifestyle.
Zie ook onze reviews op MamaScrapelle van educatief speelgoed over het menselijk lichaam.

Op StoerLeesVoer vind je veel reviews van boeken waaronder een mooie verzamelblog van boeken over het lichaam van top tot teen.

Leiden:
Combineer je bezoek aan de reis door de mens met een bezoek aan Leiden. Een mooie binnenstad, veel bezienswaardigheden en bijzondere musea. Zoals Naturalis, Rijksmuseum Boerhaave, Rijksmuseum van Oudheden. Check de website van Visit Leiden voor tips!

Wil je nog meer lezen over leuke uitstapjes, kijk dan ook zeker eens bij deze blogs:

Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *