Boerderij het Geertje Zoeterwoude een educatief uitje met je kind

De lente is er, de babydieren worden geboren en we zoeken massaal weer buitenactiviteiten. Ook ligt de meivakantie voor de deur en zoeken we in de weekenden weer activiteiten om te doen. Probeer om in elk geval ook een keer naar boerderij het Geertje te gaan want daar zijn altijd veel geiten lammetjes te vinden en andere baby dieren! In Zoeterwoude zit familiebedrijf het Geertje. Een boerenbedrijf waar kinderen zich uren kunnen vermaken.

De route naar de boerderij voert altijd door prachtige natuur, en het is een moment waarop ik al snel tot rust kom. Bij aankomst trekken we eerst onze kaplaarzen aan bij de auto en haasten we ons naar de boerderij, snel de kinderen volgen die enthousiast voorop lopen. Na tien bezoeken kent onze dochter de weg inmiddels op haar duimpje. Het is heerlijk om te zien hoe vertrouwd ze is geraakt met deze plek!

meisje kind voert lammetjes boerderij boerin boer stro hooi voeen

Leuk voor kinderen bij Boerderij het Geertje Zoeterwoude

Vooral tijdens vakanties en in het weekend is er bij Boerderij het Geertje in Zoeterwoude genoeg te beleven om kinderen urenlang te vermaken! Ze kunnen ponyrijden, geiten voeren, babygeitjes de fles geven, spelen in de speeltuin, kalfjes aaien, een kijkje nemen bij de biggetjes en zelfs meedoen aan een leuke klompenspeurtocht. Het is een echt paradijs voor jonge avonturiers en dierenliefhebbers!

De vorige keer dat we Boerderij het Geertje bezochten, konden de kinderen zelf marshmallows roosteren boven een knapperend vuurtje. Dat was echt een feest! Onze kleine paardenliefhebber moest natuurlijk ook een ponyritje maken. Ze vond het zo geweldig dat ze bleef vragen om nog een ritje, en nog een. Na drie ponyritjes was ze echt in haar nopjes, stralend van oor tot oor. Het was prachtig om te zien hoe gelukkig ze was met haar liefde voor paarden. Niet zo gek dat ze een paar jaar later dus op paardrijles zit.

paardrijden meisje op een paard pony ponyrijden boerderij het geertje

Gratis entree bij boerderij het Geertje

De toegang tot Boerderij het Geertje is gratis, en ik heb er geen enkel probleem mee om bij te dragen voor het voeren van de geitjes en een ponyritje. Vaak neem ik ook de gelegenheid om wat heerlijke kaasjes mee te nemen uit de boerenlandwinkel. Het is een leuke manier om de boerderij te ondersteunen en tegelijkertijd te genieten van lokale producten.

Natuur educatieve activiteiten bij Boerderij het Geertje

Natuurlijk boeren is belangrijk voor de familie en daar kun je bij Boerderij het Geertje alles over lezen. Dat ze een grote waardering voor de natuur hebben, blijkt uit de extra activiteiten die worden aangeboden. Zo is er een speciaal wildplukpad en een avonturenpad van 1,2 km in Zoeterwoude. Als je nog wat extra tijd hebt, is het absoluut de moeite waard om samen met een groepje de foto stempel speurtocht te volgen. Neem een picknickmand mee en geniet van een wandeling van 1,5 uur!

Boerderij het Geertje , Geerweg 7, 2381 LT Zoeterwoude Zuid-Holland

maandag t/m zaterdag  10.00 tot 17.00 uur

zondag 11.00 tot 17.00 uur

boerderij het geertje speeltuin

Lees ook deze blogs over dierenparken

Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *