Julianatoren Apeldoorn – een attractiepark voor kinderen

In de zomervakantie van 2021 gingen wij naar de kinderpretpark Julianatoren Apeldoorn. We waren een weekje op vakantie in Apeldoorn en ik dacht dat ik een klein attractiepark voor kinderen wel zou overleven met mijn burn-out. Het kinderpretpark heeft meer dan 60 attracties en een hele grote speelweide met picknickplekken. Maar of ik er nou zo van genoot als ouder?

huisje van julia roze huisje julianatoren muis caravan

Julianatoren Apeldoorn

Het aanrijden van de Julianatoren Apeldoorn ging goed. Het ligt aan een grotere openbare weg en de parkeerplaats kon je dan ook zo oprijden. Van tevoren hadden wij ons netjes aangemeld in verband met de coronamaatregelen en dat scheelde ook wel in de drukte van het kinderpretpark. Een leuk weetje is dat op 15 april 1910 de eerste steen van de toren werd gelegd. Wij zijn zelf deze toren niet opgeklommen, maar je krijgt een mooi uitzicht van het park van bovenaf. In de toren woont Jul, de blauwe muis.

achtbaan met rolschaatsen met muis erin
Julianatoren – Jul’s Rollerskates – Foto door Kinderpretpark Julianatoren via Openverse.

De aanraders van mijn dochter en mij zijn het spookslot met gave lichteffecten, de helivlucht voor een ritje over het park en natuurlijk het paardrijden!

Attractiepark voor kinderen – Julianatoren

De Julianatoren heeft meer dan 60 attracties. Als je de plattegrond ziet dan ziet alles er heel ruim uit, maar de werkelijkheid is anders. 3 uur lang kon ik mij verweren tegen de vele prikkels, en toen ‘poef’ kwam alles opeens binnen. Gelukkig is het helemaal achterin het park heel rustig bij de picknicktafels voor schoolreisjes en daar kon ik weer even tot rust komen. Dit is dan ook een ideale plek om bijvoorbeeld je baby te voeden of met een dreumes even rustig af te wachten tot een ouder kind in een van de attracties zit.

picknicktafel bos julianatoren rust rustige plek tot rust komen boswandeling
Een rustige plek achterin pretpark Julianatoren.

Niet alle attracties zijn geschikt voor alle leeftijden. De meeste attracties zijn echt voor kleuters. Mijn dochter was 8 jaar toen we er waren en dan zit je toch echt wel een beetje aan de bovenkant van de doelgroep. Heb je meer kinderen en jongere broertjes zusjes bij elkaar dan is het als oudste kind tot een jaar of 10 leuk.

Sommige attracties waren dicht toen wij er waren, ik denk vanwege de coronamaatregelen. Maar wij hebben toch kunnen genieten van een dinorit, carrousel, spookhuis, paardje rijden (6 keer), helivlucht, achtbaan, schip en de speeltuin met de trampolines.

people near amusement park julianatoren reuzenrad attractie attractiepark pretpark
Veel attracties op een kleine oppervlakte – Photo by Wouter Kloos via Unsplash

Julianatoren Apeldoorn is wat mij betreft de winnaar van het aantal attracties op de vierkante meter. Ze hebben heel slim gewerkt met ruimtes en in de hoogte om overal wel wat te spelen neer te zetten voor kinderen. Zelfs in de rij voor de helivlucht kunnen kinderen zich ondertussen goed vermaken.

Shows

Op het plein staat een groot rad, de muis van fortuin. Hier kun je voor een paar euro draaien aan het rad en kun je ook 3 keer draaien voor 5 euro geloof ik dat het was. De hoofdprijs is een Julianatoren gezinsabonnement. Deze heeft dus een waarde van ruim 200 euro! Er waren ook leuke poppen en knuffels te winnen, en als je geen prijs had gewonnen mocht je toch grabbelen voor een cadeau. Drie dagen lang heb ik het deuntje in mijn hoofd gehad, en terwijl ik deze blog tik komt hij weer mijn hoofd binnen denderen. tadadadadaaaa tadadadadaaa

Daarnaast geven Jul & Julia * meerdere shows per dag. Maar ook mevrouw suikerspin en de boswachter. Bij het huisje van Julia kun je aanbellen en zie je dat Julia kookt door het rook uit de schoorsteen.

Horeca, toiletten en andere voorzieningen

Er zijn heel veel horeca voorzieningen in Julianatoren Apeldoorn. Van suikerspinnen, pannenkoeken en patatjes tot verse salades en broodjes. Ze zijn goed verspreid op meerdere plekken in het park. Daarnaast heb je dus achterin het park de grote picknickweide met veel picknicktafels en grote prullenbakken. Je eigen eten meenemen is dus gewoon toegestaan. De kinderen die klaar zijn met eten kunnen een boomstamparcours volgen of even spelen met de pingpongtafel. Het is allemaal goed geregeld vind ik!

Julianatoren plattegrond vind je hier

De toiletten zijn ook door het hele park door verspreid al moet je soms wel even goed opletten. Bij het schip staan bijvoorbeeld 2 bruine huisjes met een groot toilet waar ook verschoontafels staan.

Daarnaast zijn er nog twee souvenirwinkeltjes waar je van alles kan kopen aan merchandising van de Julianatoren!

attracties in julianatoren apeldoorn pretpark attractiepark

Bereikbaarheid kinderpretpark Julianatoren Apeldoorn

De Julianatoren Apeldoorn heeft 2 parkeerterreinen voor ruim 2000 auto’s. Parkeren kost 5 euro per dag. Er zijn ook oplaadpunten voor elektrische auto’s!

Natuurlijk kun je ook op de fiets komen of met de bus. Lijn 102 en 104 stoppen voor het park.
Amersfoortseweg 35
7313 AC Apeldoorn
www.julianatoren.nl

helikopter heli vliegtuig rondvlucht pretpark julianatoren

Lees ook deze blogs

Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *