Stoomtrein Haaksbergen – Boekelo een kinderuitje met de trein

Vorig jaar aan het einde van het treinseizoen gingen wij een paar keer met de stoomtrein Haaksbergen – Boekelo.  Een geweldig kinderuitje maar ook zeker voor alle leeftijden daarboven. Want er is van alles te zien en te ontdekken in het museum in Boekelo en het museum in Haaksbergen! 

Stoomtrein Haaksbergen trein machinist locomotief spoor

Stoomtrein Haaksbergen – Boekelo

Manlief is geboren in Borne en mijn schoonouders wonen in Boekelo. Zo gek is het dus niet om met dochterlief en oupa en omi op stap te gaan met de stoomtrein. Vanaf hun tuin horen wij namelijk op zondag altijd de stoomfluit als de trein rijdt en dat heeft dochterlief goed door wat dat betekent: Dan gaan we met de stoomtrein Haaksbergen – Boekelo! Hiep hoi.

trein spoor stoomtrein haaksbergen

Museum buurtspoorweg

In Haaksbergen staat een van de locaties van het Museum buurtspoorweg. Hier kun je diverse stoom en dieseltreinen vinden die goed worden onderhouden door heel veel vrijwilligers. Er zijn verschillende rijtuigen, goederenwagens, Rongenwagens en nog veel meer wagens die mij doen duizelen. Voor echte trein fans is het hier goed vertoeven in elk geval.

Er is ook een leuke wachtruimte met levensgrote poppen die gesprekken voeren helemaal van vroeger.

Er is een leuk souvenirwinkeltje en er is een horeca gelegenheid waar leuke puzzels van vroeger liggen om te maken.

zoutindustrie halte wagon trein spoor

Halte Zoutindustrie

Deze halte met dubbelspoor en eilandperron ligt tussen de stations Haaksbergen en Boekelo. Tijdens drukkere dagen waarop meer treinen rijden wordt deze halte gebruikt om de treinen elkaar te laten passeren.

Zit jij niet in de stoomtrein Haaksbergen – Boekelo, maar wil je foto’s maken van mensen in de trein. Dan is het hard racen maar dan kun je tussendoor foto’s maken bij de Zoutindustrie.

foto's maken van een trein stoomtrein haaksbergen

Station Boekelo

De tweede locatie van het museum is station Boekelo. Ook hier kun je rijtuigen en wagens vinden en voor kinderen is hier ook veel te doen.

Voor kinderen treintje Haaksbergen

Voor kinderen is er in Boekelo van alles te doen. Er staan kleine treinen waar ze in kunnen spelen. Vaak is Thomas de Trein er ook! Super leuk voor de kleine kinderen. Er zijn verschillende speeltafels om aan te spelen met duplo/ lego, kleine treintjes en houten speelgoed. En er staat een groot springkussen!

Terwijl de jeugd zich vermaakt aan de speeltafels en het springkussen vermaakt de oudere jeugd zich bij deze prachtige model spoorbaan!
Let op dit was tijdens ons bezoek in 2017. Hoe de situatie nu is weet ik niet.

stoomtrein haaksbergen trein kinderen spelen speeltuin

Kindvriendelijkheid stoomtrein Haaksbergen – Boekelo

Beide locaties zijn enorm kindvriendelijk. Maar ook erg vriendelijk naar de volwassenen. Ze nemen goed de tijd om je alles uit te leggen en de vrijwilligers hebben duidelijk plezier in hun werk. Er is op beide locaties echt van alles te zien en te ontdekken waardoor het een ideaal uitstapje is voor jong en oud.

Leuke agenda punten stoomtrein Haaksbergen – Boekelo

Voor de gene die snel wat leuke data van de stoomtrein Haaksbergen – Boekelo in hun agenda willen reserveren! Kijk op de rijdagen voor alle dagen en speciale evenementen voor de stoomtrein locaties

6, 7 en 8 augustus Bouwen met LEGO

Inmiddels een begrip in Twente en omstreken. De museumloods te Boekelo is gedurende deze dagen geheel omgetoverd tot de wereld van de legostenen. En ook wij zijn vorig jaar geweest. Het is echt super leuk om erbij te zijn en te genieten van alle Lego en Duplo bouwwerken die zijn opgezet en er is voor de kinderen ook genoeg om mee te bouwen en er zijn zelfs wat winkeltjes!

De stoomtrein Haaksbergen – Boekelo rijden natuurlijk ook!

stoomtrein haaksbergen trein met stoom rook locomotief machinist

Lees ook deze blogs

Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *